En notis fra Nord universitet - les mer.

Musikkprofessor Ove Larsen ga i 2016 ut boka
Musikkprofessor Ove Larsen ga i 2016 ut boka "Musikk, folk og landskap" sammen med kollega og professor Paal Fagerheim. Nå skal de lage podcast om musikktradisjonen sammen. (Arkivfoto: Svein-Arnt Eriksen)

Podcast om musikk på nordkalotten

Paal Fagerheim og Ove Larsen skal lage mellom 15 og 20 podcast-episoder om musikktradisjoner på nordkalotten. De blir laget på engelsk for å nå ut til mange, men er først og fremst ment som en del av et emne for studenter som er interessert i musikk- og kulturtradisjoner i dette geografiske området.

De to skal i feltarbeid og intervjue aktuelle forskere, utøvere og aktører i nordkalottens musikkfelt. Dette blir et stort prosjekt innen digitalisering av utdanning og forskningsformidling for Ove Larsen og Paal Fagerheim, som begge er professorer i musikkvitenskap ved Nord universitet, Nesna.

– Serien skal handle om musikk i den geografisk og kulturelle konteksten den opererer i. Vi har en idé om å få til noe både på Island og Grønland, men trolig også fra Russland. Vi ønsker mellom annet å se nærmere på Barents-samarbeidet og den kulturelle betydninga festivalen Barents Spektakel har i denne sammenheng. Vi ønsker også å se på hvordan artister knytter musikken sin og uttrykket sitt opp mot geografi, slik eksempelvis islandske artister som Björk gjør, sier Ove Larsen.

Les mer om podcast-prosjektet på nettsidene til Nord universitetS

Powered by Labrador CMS