En notis fra Nord universitet - les mer.

Også treningen er basert på kunnskap for de som studerer idrett ved Nord universitet. Her er studenter i gang med årets tøffeste økt i Grova skisenter.

Kunnskap som nøkkel til idrettssuksess

Helt siden 1996 har Nord universitet skreddersydd en pakkeløsning for folk som vil ta utdanning samtidig som de satser på å bli toppidrettsutøvere. I løpet av disse 24 årene har rundt 400 studenter tatt studiene. Et betydelig antall har nådd både landslag og verdenstoppen i sin idrett. Universitetslektor Per Øyvind Torvik sier at utviklingen er basert på kunnskap, som blir omsatt i praksis.

– Forskning viser at dersom du mangler glød og motivasjon mens du trener, da virker ikke treningen. For da produserer du hormonet kortisol, som er det mest nedbrytende hormonet i kroppen. Mens motsatt – om du trener med glede, lyst og entusiasme, produserer du testosteron som er det mest oppbyggende hormonet i kroppen. Da absorberer kroppen din trening og du blir sterkere. Dette viser hvor viktig innstillingen til trening er, og hvor viktig det er at studentene får kunnskap om det. Derfor er kunnskap så viktig. Det forandrer alt, fordi det sier noe om hvorfor vi gjør ting, sier Torvik.

Les mer om forskning og idrett på nettsidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS