En notis fra Nord universitet - les mer.

– For meg er HighEFF utrolig nyttig med tanke på nettverksbygging. Jeg har blant annet blitt veldig godt kjent med NTNU Samfunnsforskning og hva de gjør, sier stipendiat Irina N. Isaeva ved Nord universitet. (Foto: Nord universitet).

Bidrar i verdens største forskningssenter innen energieffektivisering

Nord universitet er viktig partner i forskningssenteret HighEFF. Senteret, som ble etablert i 2016, har allerede 22 stipendiater i løp – deriblant Irina Isaeva fra Nord.

HighEFF – Centre for an Energy Efficient and Competitive Industry for the Future – ble etablert i 2016–2017 og er allerede verdens største forskningssenter innen energieffektivisering .

Senteret, som ledes av Sintef Energi, jobber med prosessindustri, overskuddsvarme og industriklynger. Det varer over åtte år, har et budsjett på 400 millioner kroner, 43 partnere fordelt på ti land og 22 stipendiater i løp.

En av disse er stipendiat Irina N. Isaeva. Hun er ansatt ved senter for industriell forretningsutvikling (SIF), som er en del av Nord universitet, Handelshøgskolen. SIF er lokalisert i Campus Helgeland i Mo i Rana.

Nylig deltok hun på HighEFFs forskningskonferanse i Trondheim sammen med en rekke samarbeidspartnere fra inn- og utland.

– For meg er HighEFF utrolig nyttig med tanke på nettverksbygging. Jeg har blant annet blitt veldig godt kjent med NTNU Samfunnsforskning og hva de gjør.

– Gjennom å delta på slike samlinger får jeg innsikt i annen type forskning, men også hva industrien i Norge er opptatt av og hvordan de jobber for å bli mer energieffektiv, sier Irina Isaeva, som for øvrig har en mastergrad innenfor studier av kunnskap, teknologi og samfunn ved NTNU.

Les mer på hjemmesidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS