Nesten ni av ti kvinner overlever brystkreft. Men hvordan går det med de overlevende? Det har professor Torbjørn Omland forsket på. (Foto: Anne Elisabeth Næss)

Professor Torbjørn Omland får pris for hjerteforskning

Brystkreftbehandling kan gi ulike senskader, blant annet økt sjanse for hjerteskader. Årets vinner av Hjerteforskningsprisen ønsker å gjøre noe med dette.

– Vi jobber nå videre med å finne ut hvordan vi kan forebygge potensielt alvorlige, og i noen tilfeller livstruende bivirkninger etter kreftbehandling. Her er det behov for økt kunnskap, blant annet å finne sårbarhetsfaktorer som øker risikoen for denne type hjerteskade, sier professor Torbjørn Omland

Omland har vært med på å skrive historie, ved å koble sammen kreftbehandling og hjertemedisin. Årets vinner av Nasjonalforeningen for folkehelsens hjerteforsknigspris kan blant annet ta mye av æren for opprettelsen av Norges første kardio-onkologiske poliklinikk.

Han får også prisen for sin forskning på nye måter å avdekke hjertesvikt på, oppdagelse av en ny blodprøvemarkør for alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, undervisning og veiledning av unge forskerspirer.

Hjerteforskningsprisen har til hensikt å skape økt oppmerksomhet om hjerte- og karforskning. Prisen er en anerkjennelse og belønning som gis på grunnlag av betydelige resultater innen hjerte- og karforskningen.

Powered by Labrador CMS