Abiot Bezabeh forsker på Tuberkulose i Etiopia i samarbeid med norske forskere. Det å å forske i Etiopia, er imidlertid ikke helt som i Norge. Dette er en fødeavdeling. (Foto: Privat)

Fra dør til dør på jakt etter Tuberkulose

Som en del av et samarbeidsprosjekt mellom norske og etiopiske forskere, skal Abiot Bezabeh fra Etiopia kartlegge og skaffe ny kunnskap om tuberkulose i hjemlandet, med mål om å bidra til å utrydde sykdommen.

Tuberkulose er den infeksjonssykdommen som tar flest liv i verden.

Abiot Bezabeh. (Foto: Kirsti Ellefen)

En viktig og stor utfordring i kampen om å utrydde tuberkulose, er å skaffe mer kunnskap om hvor mye tuberkulose som virkelig finnes i lokalsamfunn land der forekomsten av sykdommen er høy.

I Etiopia er det i dag registrert 177 tuberkulose-tilfeller per 100 000 innbyggere. Men det kan finnes mange flere, ettersom registreringsarbeidet er vanskelig. I området sør i Etiopia, der Abiot bor og arbeider, er tuberkulose i likhet med store deler av landet, en betydelig helseutfordring.

I samarbeid med Folkehelseinstituttet finansierer Nasjonalforeningen for folkehelsen forskningsprosjektet om smittespredning i det sørlige Etiopia.

Les mer om Abiot Bezabeh og prosjektet hans på nettsidene til Nasjonalforeningen.

Powered by Labrador CMS