Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger får over fire millioner kroner i EU-midler til å utvikle digitale læringsressurser og nettbaserte dirigentstudier. Her underviser Morten Wensberg underviser student over nett. (Foto: Universitetet i Stavanger)

Nettbaserte dirigentstudier får millioner fra EU

Siden 2015 har dirigenter over hele landet kunnet ta utdanning over nettet. Fakultetet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger får nå over fire millioner kroner fra EU-programmet Erasmus+ til å fortsette utviklingen av studiet.

Dirigentstudiet er rettet mot korpsdirigenter, både skole- og voksenkorpsdirigenter.

– Da vi i 2015 opprettet Digitale dirigentstudier gikk vi fra å være en lokal og regional aktør til å bli nordisk, og nå tar vi steget ut i Europa, sier Morten Wensberg, dekan og grunnlegger av Digitale dirigentstudierved Fakultet for utøvende kunstfag, Universitetet i Stavanger.

Midlene går til prosjektet ConductIT, som skal utvikle læringsressurser for nettbaserte dirigentstudier og en europeisk versjon de nettbaserte dirigentstudiene ved UiS.

Universitetet i Stavanger skal lede det treårige prosjektet med tre andre samarbeidsinstitusjoner; Royal Northern College of Music i Manchester, Universidade de Aveiro i Portugal og verdens største nettbaserte universitet; Open University fra Storbritannia.

Powered by Labrador CMS