Kvinnelige studenter er i mindretall på instrumenter som trommer, bass, gitar og laptop. (Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix / Shutterstock)
Kvinnelige studenter er i mindretall på instrumenter som trommer, bass, gitar og laptop. (Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix / Shutterstock)

Har ansatt fire kvinnelige musikere til å vurdere studentene

Rytmiskmiljøet ved Universitetet i Agder jobber for å få flere kvinnelige studenter på instrumentutdanningene. Derfor engasjerte de fire kvinnelige proffmusikere til å vurdere studentene under opptaksprøvene denne uken.

– Det bør være en selvfølge å ha representasjon av begge kjønn når musikk skal vurderes. Vi er glade for å ha fått støtte av UiA sentralt til dette også, sier Hilde Norbakken.

Hun er vokallærer ved Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder (UiA), og er også likestillingskontakt. Norbakken tok initiativ til å engasjere Julie Falkevåg, (tangenter), Gunn Hilde Erstad (bass), Frøydis Grorud (blås) og Elisabeth Mørland Nesset (trommer) som kommisjonsmedlemmer under opptaksuka på UiA. Likestilling- og inkluderingsutvalget ved universitetet stod for finansieringen.

– De er kjempedyktige musikere, og som tidligere UiA-studenter kjenner de miljøet og lærerne. Vi synes det er viktig med kvinnelige stemmer i kommisjonsarbeidet, og ønsker å synliggjøre at det faktisk finnes kvinner som spiller disse instrumentene på proff basis, sier Hilde Norbakken.

Powered by Labrador CMS