Verdens første klonede hest født i Italia

Verdens første klonede hest, en hoppe som har fått navnet Prometea, er kommet til verden i Italia. Arvematerialet stammer fra moren, skriver vitenskapsbladet Nature i sin nyeste utgave.

Forsøk på å klone fram avkom fra en hingst har hittil vist seg mislykket, heter det i torsdagens utgave av det britiske tidsskriftet. Kloning av hester har i det hele tatt lenge vært betraktet som både vanskelig og risikabelt.

Prometea er av rasen haflinger, en tyrolsk hest som brukes til ridning og i skogsarbeid. Det klonede føllet kom til verden 28. mai i år, veide 36 kilo og var helt sunt og friskt, heter det i rapporten om begivenheten som ikke er blitt offentlig kjent før nå.

Cesare Galli og hans kolleger ved et forskningsinstitutt i Cremona i Nord-Italia skriver i Nature at deres tester har vist at føllet genetisk sett er identisk med moren. Prometea var det eneste vellykkede resultatet av til sammen 328 kloningsforsøk.

Det betyr at det måtte flere forsøk til for å få fram føllet enn det i sin tid var nødvendig for å lage verdens første klonede dyr. Dette dyret, sauen Dolly, kom til verden etter 277 forsøk ved et institutt i Skottland i 1996.

(NTB)