Ett av fem barn får eksem. (Foto: Jan Fredrik Frantzen)
Ett av fem barn får eksem. (Foto: Jan Fredrik Frantzen)

Relanserte nettside som gir råd om eksembehandling

Den opprinnelige nettsiden Eksemskolen.no ble etablert i 2005 av barneavdelingen og telemedisinmiljøet på Universitetssykehuset Nord-Norge. Ny versjon har universell utforming og er tilpasset mobilvisning. I tillegg har nettsiden blitt tilgjengelig på flere språk. 

– En barnelege fra Hongkong hørte om Eksemskolen.no og sa seg villig til å samarbeide med oss for å gi den gamle siden et ansiktsløft. Det er grunnen til at nettsiden nå også er på kinesisk, i tillegg til engelsk. Eksem er eksem, uansett hvor du bor. 

Det sier lege og forsker Thomas Schopf (48), som har jobbet ved Nasjonalt senter for e-helseforskning i ti år. Schopf jobber også på det nye allergisenteret på Universitetssykehuset Nord-Norge, og som hudlegespesialist. 

Om lag ett av fem barn får atopisk eksem. For mange er det noe de kun har som barn. Andre får moderate og alvorlige plager som krever god og rett behandling, og som de må lære seg å mestre resten av livet.

– Ofte er eksem familiært, det går i arv. Men det varierer hvor store plagene blir. For en god del holder det å smøre rikelig med fuktighetskrem. Eksem krever individuell tilpasning, og det finnes flere typer behandling som gir god effekt, som ulike kremer, bad og lysbehandling, sier Schopf. 

Powered by Labrador CMS