I dag overleverte rektor Kathrine Skretting Høgskolen i Innlandets søknad om å bli akkreditert som universitet til tilsynsdirektør Øystein Lund i NOKUT. (Foto: Jørgen Klein)
I dag overleverte rektor Kathrine Skretting Høgskolen i Innlandets søknad om å bli akkreditert som universitet til tilsynsdirektør Øystein Lund i NOKUT. (Foto: Jørgen Klein)

Høgskolen i Innlandet søker om å bli universitet

I dag kunne endelig rektor Kathrine Skretting og prosjektleder Jørgen Klein overrekke Høgskolen i Innlandets søknad om å bli akkreditert som universitet til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga (NOKUT).

– Prosessen mot et eget universitet i Innlandet har gått over flere tiår, inkludert fusjonen mellom to tidligere separate høgskoler. Kort oppsummert har prosessen medført betydelig faglig styrking og muliggjort den søknaden som leveres i dag. Hele regionen vår har støttet oss, og våre egne medarbeidere har arbeidet hardt, dedikert og målrettet. I og med overleveringen av søknaden er en milepæl nådd, det medfører følelser, både av takknemlighet og spenning, sier Skretting.

Søknaden er på 350 sider, og med vedleggene på nesten 1000 sider er det en tung bør som er løftet over fra høgskolen til NOKUT.

Rektoren er likevel klar på at jobben på langt nær er gjort med søknadsoverleveringen.

– 2019 blir det et spennende år. Dokumentasjonen vi har levert, som skal vise at vi oppfyller kravene til å bli universitet, vil bli nøye vurdert av de sakkyndige komiteene som NOKUT nedsetter. Vi må fortsette arbeidet med å sikre kvalitet i utdanning og forskning, for universitet er ikke bare noe vi skal bli – det er noe vi skal være, på lang sikt, slår Skretting fast.

Les mer på Høgskolen i Innlandet sine nettsider.

Powered by Labrador CMS