Bildet viser Lysgården, som blir hjertet i det utvidete Framsenteret og skal benyttes av de som arbeider i bygget, og til å ta mot gjester.  (Foto: Helge M. Markusson / Framsenteret)
Bildet viser Lysgården, som blir hjertet i det utvidete Framsenteret og skal benyttes av de som arbeider i bygget, og til å ta mot gjester. (Foto: Helge M. Markusson / Framsenteret)

Nytt Framsenter åpner i 2018

– Framsenteret er en viktig del av regjeringens satsing på kunnskap og på nordområdene. Med det nye bygget får vi en enda bedre arena for tverrfaglig forskning og innovasjon, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen, da grunnsteinen ble lagt ned i januar 2016.

Siden har det skjedd mye på tomta mellom Framsenteret byggetrinn 1 og Hålogaland teater i Tromsø.

Fram2 vil få et samla areal på 9500 kvadratmeter og vil ha seks etasjer. Bygget skal romme nye kontorer, laboratorium og møteplasser. Går alt etter planen, skal bygget åpnes i mai 2018. Planlagt prøveinnflytting er slutten av februar 2018.

Framsenteret vil neste år kunne romme 530 arbeidsplasser. Blant de nye leietakerne i bygget kommer Havforskningsinstituttet og BarentsWatch. I tillegg vil flere de som allerede er i bygget få nye eller utvida lokaler, blant annet NILU - Norsk institutt for luftforskning, Norsk Polarinstitutt, Framsenteret AS og Arktisk Råds sekretariat.

Powered by Labrador CMS