Det europeiske forskningsrådet (ERC) deler årlig ut stipender til forskere tidlig i karriereløpet. 27. juli ble det klart at 403 forskere får slik finansiering i år, og at NUPIs Elana Wilson Rowe er en av dem. (Foto: NUPI)

NUPI-forsker får prestisjefylt finansiering

- Etter en lang prosess var dette fantastiske nyheter å få midt i sommerferien! sier Elana Wilson Rowe.

Nå skal Rowe stå i spissen for et forskningsprosjekt som skal besvare følgende spørsmål: Har regional politikk rundt økosystemer som krysser landegrenser viktige likheter – og skiller denne seg fra global politikk?

– Politisk arbeid knyttet til det som kalles delte økosystemer har blitt samlet sammen med regionale studier av miljøpolitikk over lang tid. Mitt prosjekt undersøker om og hvordan disse økosystemiske anstrengelsene best kan forstås som en egen kategori innenfor global styring, forteller Rowe.

– Jeg er veldig begeistret for denne tildelingen, og ser frem til å rekruttere et forsknings-team og sette i gang, sier hun.

Forskeren er blant de knappe 13 prosentene av søkerne som har fått innvilget finansiering via såkalte Starting grants.

– Dette er veldig moro for Elana. Hun er en utmerket forsker og en god kollega. Vi ser dette prestisjefylte prosjektet også som en viktig anerkjennelse av kvaliteten ved NUPIs fagmiljø, sier NUPI-direktør Ulf Sverdrup.

Les mer på NUPIs nettsider.

Powered by Labrador CMS