Et kolorisert bilde av den siste kjente pungulven. Bildet ble tatt i 1933.

Utryddet dyr funnet i et skap på museum i Australia

Levningene etter det siste kjente eksemplaret av dyret pungulv, også kalt tasmansk tiger, er funnet i et skap på et museum i Hobart på Tasmania.

Dyrearten ble erklært utryddet i 1936, da det siste eksemplaret i fangenskap døde i en dyrepark i Hobart på Tasmania. Levningene ble deretter fraktet til et museum. Siden forsvant alle spor. Inntil nå.

Visste ikke at det var det siste

Forskeren Robert Paddle har sammen med museets kurator Kathryn Medlock nemlig lykkes i å finne levningene – skinn og skjelett – i et skap på museets utstillingsavdeling. I over 85 år har man trodd at det hadde gått tapt.

En feil i katalogiseringen og feil i registreringen skal ha ført til at dyrets skinn ble sendt Australia rundt som del av en samling. Personalet visste ikke at de hadde håndtert det siste kjente eksemplaret av arten. Det melder kringkasteren ABC.

– Det ble valgt fordi det var det beste skinnet i samlingen. Vi visste ikke da at dette var den siste som fantes, sier Medlock om pungulven.

Robert Paddle med en utstilt pungulv. Nå er også skinnet og skjelettet til den siste kjente pungulven som levde, funnet.

Feiltakelsen forklares også med at man da dyret døde, ikke visste at det handlet om det siste eksemplaret som hadde levd.

– På den tiden trodde man at arten fremdeles fantes i vill tilstand, sier hun.

Pungulven, som var en hunn, døde på Hobart Zoo 7. september 1936, skriver ABC.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS