En notis fra De nasjonale forskningsetiske komiteene - les mer.

Helene Ingierd.
Helene Ingierd.

Helene Ingierd blir leder innen forskningsetikk

Helene Ingierd (46) blir ny direktør i De nasjonale forskningsetiske komiteene (FEK). Ingierd er statsviter, og har bred erfaring fra komitésystemet.

— FEK har en veldig viktig samfunnsrolle. Vi skal bidra til at all forskning i Norge skjer i henhold til anerkjente forskningsetiske normer, og dermed til at samfunnet har tillit til forskning. Jeg gleder meg til å lede dette arbeidet videre, sier Helene Ingierd.

Ingierd har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har blant annet jobbet som forsker ved Institutt for fredsforskning i Oslo før hun kom til De nasjonale forskningsetiske komiteene i 2008. Her har hun jobbet som sekretariatsleder både i Den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsvitenskap og humaniora, Nasjonalt utvalg for vurdering av forskning på menneskelige levninger (Skjelettutvalget) og Den nasjonale forskningsetiske komité for naturvitenskap og teknologi.

Hun har også vært sentral i arbeidsgruppen til et forskningsprosjekt om norske forskeres holdninger til og erfaringer med uredelige og tvilsomme forskningspraksiser.

Les mer på nettsidene til De nasjonale forskningsetiske komiteene

Powered by Labrador CMS