På et arrangement under Forskningsdagene vil forfatteren Zeshan Shakar lese fra boka Tante Ulrikkes vei. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix)
På et arrangement under Forskningsdagene vil forfatteren Zeshan Shakar lese fra boka Tante Ulrikkes vei. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix)

Møt Groruddalen gjennom blikket til en forsker

Hvordan er det å vokse opp i et område som de fleste bare kjenner gjennom negativ omtale i media? Gjennom litteratur og forskning kan du få et unikt innblikk. Og noen overraskelser.

– Det er mange likheter mellom det å vokse opp vest og øst i Oslo. Men det er også store og interessante forskjeller som ikke har vært så kjent tidligere, sier professor Ola Erstad.

Han har ledet et forskningsprosjekt ved Institutt for pedagogikk, Universitetet i Oslo, som gir et litt annerledes blikk inn i denne innvandrertette delen av hovedstaden. Denne vil bli presentert på et arrangement under Forskningsdagene.

I romanen Tante Ulrikkes vei gir også forfatteren Zeshan Shakar leserne et unikt innsideblikk i det å vokse opp i denne delen av Oslo.

Arrangementet starter med at forfatteren leser fra boka, som faktisk er bygd opp rundt et forskningsprosjekt. En forsker henvender seg til ungdommer på Stovner. To gutter som begge bor i Tante Ulrikkes vei svarer på henvendelsen. De bor i samme blokk og samme oppgang. Men der stopper også likhetene. Jamal dropper ut av skolen og blir bilvasker. Mo er skoleflink og begynner å studere samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Mange forskere har interessert seg for Groruddalen de siste årene. Pedagogene ved UiO ønsket å finne ut hvordan et så stort kulturelt og sosialt mangfold virker inn på barn og unges læring.

Les mer på Forskningsdagenes nettsider.

Powered by Labrador CMS