Arkeologer har gravd fram et over 5000 år gammelt ølbryggeri i Egypt. Her ble korn og vann varmet opp i store leirpotter.
Arkeologer har gravd fram et over 5000 år gammelt ølbryggeri i Egypt. Her ble korn og vann varmet opp i store leirpotter.

Arkeologer fant 5000 år gammelt ølbryggeri i Egypt

Arkeologer har gravd opp et over 5000 år gammelt ølbryggeri i Egypt. Egyptiske myndigheter håper oldtidsfunnet skal få flere turister til landet.

Bryggeriet ble nylig oppdaget av en gruppe av amerikanske og egyptiske arkeologer i den egyptiske oldtidsbyen Abydos, opplyser Egypts departement for turisme og oldtiden.

Abydos ligger i nærheten av Sohag, ikke langt fra Nilen.

Bryggeriet, som menes å stamme fra år 3100 f. Kr., kunne i sin tid produsere tusenvis liter øl. I den tiden regjerte kong Narmer, som sto for en fredelig forening av det egyptiske land.

Ølet ble blant annet drukket i begravelsene til Egypts første konger, sier en av lederne for arkeologgruppa, Matthew Adams.

Arkeologene mener bryggeriet hadde kapasitet til å produsere 22 400 liter øl. Det var delt i åtte seksjoner, som hver inneholdt 40 leirpotter, der korn og vann skal ha blitt varmet opp i forbindelse med bryggingen.

Oldtidsfunnet skaper begeistring hos egyptiske myndigheter, som håper det vil bidra til at flere turister finner veien til Egypt. Landets turistindustri har vært hardt rammet av koronapandemien, som har sendt tallet på turister ned fra 13,1 millioner i 2019 til 3,5 millioner i 2020.

Powered by Labrador CMS