Nytt fra akademia

Tre av fire får jobb før studieslutt ved NHH

14.2 2017 16:03

ta4a27a6.jpg

Rektor ved Norges handelshøyskole Frøystein Gjesdal.

Nærmere 75 prosent av NHH-kandidatene fikk jobb før de var ferdig å studere, viser NHHs arbeidsmarkedsundersøkelse.

De nylig uteksaminerte studentene merker tydeligvis lite til de økonomiske nedgangstidene. I 2016 fikk 74,3 prosent av dem arbeid før de var ferdig med utdannelsen. Det er på samme nivå som året før.

– Undersøkelsen viser at NHH-kandidatene er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet. NHH legger stor vekt på å ha en utdannelse som er tett på næringslivets behov. At studentene får gode jobber er den beste attesten på dette, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen er en årlig måling av hvordan NHHs kandidater blir tatt imot i arbeidslivet. Den ble sendt ut til alle de 497 kandidatene som ble uteksaminert våren 2016.

Annonse

Saker fra våre eiere

Nasjonalforeningen for folkehelsen

Tidligere har det vært vanskelig å vite hvem som er i faresonen for akutt hjerteinfarkt. Nå kan blodprøver gi svaret på kort tid. 

Høgskolen i Oslo og Akershus

Er 0,999… med uendelig mange desimaler mindre enn 1 eller lik 1? Både folk flest og lærerstudenter svarer typisk det samme.

Universitetet i Oslo

Behandlingen er direkte rettet mot å redusere selvskading og selvmordstanker. Og den gir gode resultater.

Saker fra våre eiere

Universitetet i Oslo

For noen barn er det ekstra krevende med rop og skrik i skolegården, bøker som smelles igjen og stolbein som skraper mot gulvet.

NTNU

De over 65 år har like god effekt av operasjon for skiveprolaps i korsryggen sammenlignet med yngre pasienter.

Nordlandsforskning

Selskapet kan skyve svakstilte ut av utleiemarkedet, men også skape nye turistmål. Nå skal forskere finne ut hvilke konsekvenser Airbnb får i Norge.

Forskeren forteller:

Når ungdom presses til å drive med idrett, og voksne bestemmer hvordan de skal gjør det, da blir idrettsungdom lei. Men du kan unngå at barna dine mistrives, blir stresset og presterer dårlig på sikt.

Enkle grep kan føre til markante livsstilsendringer og få folk til å leve sunnere, ifølge dansk forskning.