Nytt fra akademia

Tre av fire får jobb før studieslutt ved NHH

14.2 2017 16:03

ta4a27a6.jpg

Rektor ved Norges handelshøyskole Frøystein Gjesdal.

Nærmere 75 prosent av NHH-kandidatene fikk jobb før de var ferdig å studere, viser NHHs arbeidsmarkedsundersøkelse.

De nylig uteksaminerte studentene merker tydeligvis lite til de økonomiske nedgangstidene. I 2016 fikk 74,3 prosent av dem arbeid før de var ferdig med utdannelsen. Det er på samme nivå som året før.

– Undersøkelsen viser at NHH-kandidatene er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet. NHH legger stor vekt på å ha en utdannelse som er tett på næringslivets behov. At studentene får gode jobber er den beste attesten på dette, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen er en årlig måling av hvordan NHHs kandidater blir tatt imot i arbeidslivet. Den ble sendt ut til alle de 497 kandidatene som ble uteksaminert våren 2016.

Annonse

Saker fra våre eiere

Norges forskningsråd

Boligpriser og boliglån er blitt noe av det viktigste i mange nordmenns liv. Nå bruker mange boliglån til å finansiere forbruket sitt.

Universitetet i Oslo

Er du usikker på hvorfor du er så tørr i munnen? Nå har forskere funnet en metode som på sikt kan gjøre det enklere å diagnostisere Sjögrens syndrom.

NTNU

På sikt kan disse småfeilene brukes til vår fordel. 

Saker fra våre eiere

NIBIO

Globalt blir det i dag avla nesten 700 insektartar og mange stadar er insekt brukt som fôr og menneskemat. No ser forskarar på storskalaproduksjon i Noreg.

Universitetet i Stavanger

En masteroppgave viser at en fornybar energiløsning med vind og sol på fiskeoppdrettsanlegg kan halvere utslippene, samtidig som det er mer lønnsomt.

SINTEF

Oppbevaring av trykkluft i nedstengte tunneler og gruver kan bli en av framtidas former for energilagring.

Boligpriser og boliglån er blitt noe av det viktigste i mange nordmenns liv. Nå bruker mange boliglån til å finansiere forbruket sitt.

-  Vi snakker tosifret arbeidsledighet, sier Tor W. Andreassen. Sjekk om ditt yrke er i fare.