Målet med Nofimas nye forskningsprosjekter er å gjøre norske matprodusenter mer konkurransedyktige. (Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Nofima)

Bedre mat med ny forskning

Nofima har fått inn en rekke forskningsprosjekter fra EU og norske finansieringskilder som skal gjøre matindustrien enda bedre og mer konkurransedyktig. Stikkord er bærekraft, matjuks, grønnsaker, oljer, fisk, kjøtt, hvete, sensor- og emballeringsteknologi.

I EU-sammenheng er det prosjekter om bærekraft, fisk og matjuks som settes i gang. Alle disse prosjektene er i H2020-programmmet. Nofima-forskerne skal blant annet:

  • Prosjektet Vivaldi skal undersøke sykdomsutfordringer og aktuelle behandlingsmetoder for oppdrettsfisk
  • Prosjektet ClimeFish skal bidra i arbeidet med å etablere et rammeverk som sikrer bærekraftig produksjon av fisk, der det tas hensyn til klimaendringer
  • Prosjektet Authent-Net skal koordinere den nå fragmenterte europeiske forskning rundt juks og feilmerking av matvarer.
Powered by Labrador CMS