Mindre allergi med probiotika

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis mor spiste probiotiske melkeprodukter i svangerskapet, var det lavere risiko for at barna fikk atopisk eksem og høysnuesymptomer i tidlig barnealder.

Det viser en ny studie basert på over 40 000 deltagere i Den norske mor og barn-undersøkelsen ved Folkehelseinstituttet.

Probiotika er ulike typer matvarer som er tilsatt bakterier som skal påvirke tarmfloraen på en gunstig måte. I dette tilfellet var det snakk om melke- og yoghurtprodukter beriket med probiotiske bakterier, står det på Folkehelseinstituttets nettsider.

Resultatene viste også at dersom mødrene brukte probiotiske melkeprodukter i svangerskapet og barna i tillegg spiste slike produkter etter seks måneders alder, var forekomsten av atopisk eksem og høysnuesymptomer lavere enn hvis bare moren eller bare barnet drakk probiotiske melkeprodukter.

Forskerne fant derimot ingen tydelig tendens til at høyere doser ga større beskyttelse. Det var heller ingen sammenheng mellom inntak av probiotiske melkeprodukter og astmaforekomsten i treårsalderen. (is/forskning.no)

Powered by Labrador CMS