Sammenslåinger skaper debatt

Rektoren ved universitetet i Tromsø mener departementet legger opp til forskjellsbehandling mellom nord og sør. I vest frykter NHH-rektoren sammenslåing med UiB.

Kaller hastebehandling udemokratisk

Både rektor ved universitetet i Tromsø og ved Høgskolen i Narvik sier departementet legger opp til forskjellsbehandling mellom nord og sør i utdanningsdebatten, ifølge Khrono.

– Institusjonene i nord burde ha de samme demokratiske rettighetene som resten av landet, mener rektor ved Høgskolen i Narvik, Arne Erik Holdø.

Rektor ved universitetet i Tromsø, Anne Husebekk, sier til avisenFremover at hun også stiller seg undrende til at Nord-Norge skal behandles på en annen måte enn det øvrige Norge.

Holdø i Narvik poengterer sitt synspunkt med følgende:

– Her i Narvik er vi sterke og gode på ingeniørutdanning. Og det er viktig at denne kompetansen opprettholdes her i nord. I følge tallene fra EUligger 80 prosent av Europas uutnyttede naturressurser i nord-områdene. Men i våre dager er det jo ikke gitt at man behøver å tenke region når man skal samarbeide. Det kunne jo være en tanke at Høgskolen i Narvik kanskje samarbeidet med NTNU i Trondheim og utdanningen i Ålesund, sier Holdø.

– Vi får ikke tenkt i de baner hvis kabalen i Nord-Norge skal legges først, poengterer Holdø.

Les hele saken på Khrono.no

NHH frykter sammenslåing med UiB

En annen debatt handler om hvorvidt flere institusjoner i Bergen skal fusjonere, deriblant Norges Handelshøyskole (NHH) og Universitetet i Bergen (UiB). Det skriver Forskerforum.

Mens UiB-rektor Dag Rune Olsen stiller seg positiv til en eventuell fusjon, er NHH-rektor Frøystein Gjesdal negativ, ifølge Bergens Tidende.

Avisen har snakket med en rekke sentrale personer knyttet til miljøet rundt NHH, som frykter en sammenslåing med Universitetet i Bergen.

– Jeg mener regjeringens ønske om å bygge sterkere institusjoner er god, men det er ingen god idé å slå sammen NHH og UiB, sier Idar Kreutzer som har bakgrunn fra studentpolitikken ved NHH, og i dag sitter i høyskolens rådgivende organ. Han har også ledet næringslivskomiteen ved 75-årsjubileet og er styremedlem ved Universitetet i Oslo.

Les hele saken på Forskerforum.no

Powered by Labrador CMS