Dårlige nytt kan knuse hjertet

Dårlige nyheter kan bokstavelig talt knuse hjertet ditt, advarer amerikanske forskere. Men hvordan man skal beskytte seg mot dårlig nytt, kan vitenskapen foreløpig ikke gi svar på, melder BBC.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis du for eksempel får beskjed om at en av dine nærmeste brått og uventet er avgått ved døden, kan det føre til at kroppen i flere dager produserer uvanlig høye mengder med adrenalin og andre såkalte stresshormoner. Dette gir alvorlige merbelastninger på hjertet.

Symptomene som da oppstår, kan være vanskelige å skille fra et hjerteinfarkt, sier forskerne ved Johns Hopkins-universitetet i USA. De har offentliggjort sine resultater i det anerkjente legetidsskriftet New England Journal of Medicine.

- Vi har gransket flere tilfeller av det såkalte knust-hjerte-syndromet, og forsto raskt at disse pasientene skilte seg fra andre, sier Ilan Wittstein som har ledet forskningsprosjektet.

Han påpeker at pasientene alle hadde fått dårlige nyheter før problemene oppsto.

Dårlige levevaner og dårlige nyheter er for øvrig ikke det eneste som truer hjertehelsen. For kort tid siden kunne den britiske rikskringkastingen melde at slurv med tannpussen også gir økt risiko for infarkt.

(NTB)

Powered by Labrador CMS