Varslet om vannkrise via faks

Sykehusene i Oslo fikk vite om parasittene i drikkevannet gjennom mediene. Kommunen hadde kun varslet om saken via faks.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Helseminister Sylvia Brustad (Ap) reagerer på varslingsmetoden. Selv fikk hun vite om giardiaparasitten i drikkevannet da hun leste nyhetene på tekst-TV onsdag morgen.

- Det er selvsagt ikke godt nok at jeg fikk beskjed på denne måten, sier Brustad til VG. Vann- og avløpsetaten hevder sykehusene fikk beskjeden på telefaks, men den har Rikshospitalet ikke sett noe til.

- Først på ettermiddagen onsdag fikk vi et formelt varsel i form av en e-post. Heldigvis hadde vi fått med oss nyheten på radio tidlig om morgenen slik at vi kunne sette i gang tiltak før folk kom på jobb, sier strategidirektør Stein Vaaler ved Rikshospitalet.

Heller ikke Sosial- og helsedirektoratet ble varslet om problemene med drikkevannet i Oslo.

- Kommunen skal varsle fylkeslegen, som igjen varsler direktoratet før helseregionene får beskjed. I dette tilfellet fikk alle sykehusene vite om saken via mediene, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande.

Direktør Finn Johansen i Vann- og avløpsetaten sier alle sykehusene ble varslet via faks. Han legger til at det er naturlig å gå gjennom rutinene etter det som har skjedd.

(NTB)

Powered by Labrador CMS