Rekordmange ulver ble skutt i fjor. På bildet ser vi en ulv på nærmere 50 kilo som ble skutt i området mellom Hammarsetra og Tomsetra i Ringsaker i januar i fjor. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix)

31 ulver skutt i fjor - høyeste antall siden 1919

I alt ble 31 ulver skutt eller drept i jaktåret 2017/18. Det er nesten 100 år siden sist det ble skutt så mange ulver i Norge.

Det ble gitt fellingstillatelse for 42 ulver, og av disse ble 24 dyr skutt under lisensjakta, viser statistikken over såkalt avgang av store rovdyr. Alle lisensfellingene skjedde i Hedmark.

– Det er 99 år siden sist det har blitt skutt så mange ulver, opplyser seniorrådgiver Trond Amund Stein i Statistisk sentralbyrå.

– Årsaken til rekordfellingen er at det ble påvist flere ulvekull i 2017 enn bestandsmålet på fire til seks kull. Det ble derfor satt en høyere kvote enn tidligere, forklarer han.

Klima- og miljødepartementet åpnet dessuten for første gang for felling i etablerte revir. I tillegg ble seks ulver felt som skadedyr og en omkom av andre årsaker.

Til tross for at det ble skutt rekordmange ulver, er det aldri før i nyere tid registrert så mange ulver i Norge som i vinter.

I vinterens registreringssesong er det påvist 115–116 ulv i Norge, mot 105 til 112 i fjor vinter. 70 til 71 av ulvene ble kun påvist i Norge, mens 45 av dem hadde tilhold på begge sider av grensen mot Sverige, viser tall fra Rovdata.

Powered by Labrador CMS