– Toril Moi var en pioner innenfor feministisk litteraturteori på 80-tallet, og hun har en selvfølgelig plass i fagets historie. At hun nå velger å vende blikket mot Norge og bruke litt av sin tid på Nasjonalbiblioteket, er jeg både stolt og glad for, sier direktør for Nasjonalbiblioteket, Sira Myhre. (Foto: Susannah B. F. Paletz)

Toril Moi blir forsker i Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket har engasjert professor Toril Moi som forsker II for å forske på, utforske og formidle deres samling.

– Toril Moi er en original forsker og tenker, og har en helt særegen evne til å formidle, langt utenfor det litteraturvitenskaplige miljøet.  Hennes posisjon i internasjonal litteraturvitenskap er helt unik. Å få henne som forsker hos oss er et stort løft for Nasjonalbiblioteket som forsknings- og formidlingsinstitusjon, sier direktør Aslak Sira Myhre. 

Ansettelsen av Moi er en del av Nasjonalbibliotekets satsning på forskning, og på å utvikle og gi nye perspektiver til kunnskapen om samlingen. Tidligere er professor Erling Sandmo blitt tilknyttet i en lignende stilling.

Moi holder foredrag om Aasmund Olavsson Vinje 10.12.16. Foredraget er en del av Nasjonalbibliotekets serie “Fortidens folkelesning” og utgis som bok samme dag.

Toril Moi (f. 1953) er James B. Duke professor i litteratur og romanske språk, professor i engelsk, teaterstudier, og filosofi ved Duke University i North Carolina og leder for Center for Philosophy, Arts, and Literature ved Duke.

Powered by Labrador CMS