Sudbø har trukket klage

Jon Sudbø har trukket klagen over vedtaket i Statens helsetilsyn som fratar ham retten til å praktisere som lege og tannlege, opplyser informasjonssjef Nina Vedholm i Statens helsetilsyn til NTB.

Statens helsetilsyn brukte over fire måneder på å behandle tilsynssaken mot Jon Sudbø.

Helsetilsynet mener Sudbøs fabrikasjon av forskningsdata i tidsskriftet The Lancet er et så grovt brudd på det som forventes av en leges og tannleges atferd at den allmenne tilliten er betydelig svekket.

- Etter Statens helsetilsyns vurdering utgjør dette atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelse som både lege og tannlege, heter det i vedtaket. Helsetilsynet understreker samtidig at det ikke kan dokumenteres at pasienter har lidt skade av forskningsjukset.

Sudbøs umiddelbare reaksjon var at han ville klage på vedtaket. Hans advokat Erling O. Lyngtveit sa at hans klient stilte seg hoderystende til avgjørelsen. Nå er klagen trukket, og Helsetilsynets vedtak er dermed endelig.

- Han har ikke gitt noen begrunnelse for å trekke klagen. Men han kan søke om å få tilbake autorisasjonen når det har gått en viss tid, normalt to år, sier fagsjef Gorm Are Grammeltvedt i Helsetilsynet til NTB.

Sudbø har mistet sine jobber ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet og Universitetet i Oslo.

Tirsdag ettermiddag blir han trolig fratatt sin doktorgrad av fakultetsstyret på medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo.

(NTB)

Powered by Labrador CMS