Større pupper med stamceller

Glem silikon. Nå ser det ut til at stamcelleinjeksjoner kan få puppene til å ese ut til nye, svulmende størrelser. Etter sigende skal behandlinga være på det europeiske markedet i 2008.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvilken overraskelse. Hvem hadde vel trodd at brystforstørrelse skulle bli blant de første behandlingsformene som kom ut fra stamcelleforskningen? Men det er det altså, hvis vi skal tro ei pressemelding fra bladet Chemistry & Industry.

De melder at det californiske bioteknologifirmaet Cytori Therapeutics introduserer en helt ny metode for puppeforstørrelse.

Den går ut på å suge ut litt rumpefett eller mageflesk, skille ut stamceller og regenerative celler som finnes i fettet, og sprøyte sakene inn i puppene uten videre dikkedarer.

Lunsjavtale

Det hele skal være over på en time, står det i pressemeldingen, som antyder at dette er noe man rett og slett kan gå ut og fikse i lunsjen.

Etter omplasseringen av rumpefettcellene er det bare å vente på at barmen skal svulme ut. I de neste seks månedene kan puppene nemlig vokse ut av både en og to BH-størrelser, står det i pressemeldinga.

Nyanskaffelsene skal til og med se mer naturlige ut enn dagens kjøpepupper.

Skal hjelpe brystopererte

Til å begynne med skal selskapet fokusere på å rekonstruere de ødelagte puppene til brystkreftopererte, står det.

- Det “superladede” fettransplantatet klarer seg svært godt, og fyller inn groper etter fjerning av brystvev, sier Kai Pinkernel fra Cytori Therapautics, som imidlertid innrømmer at ingen er helt sikre på hvordan defektene repareres.

Uansett er kliniske undersøkelser med brystkreftpasienter i gang, og teknikken er allerede godkjent i Tyskland.

Snart i en klinikk nær deg?

Vanlige klinikker må vente til undersøkelsene er ferdige i 2008, før de kan anbefale inngrepet, skriver Chemistry & Industry. Men etter det er det vel ikke så overraskende om behandlinga snart blir tigjengelig i hele EU.

Og vi antar at klinikkene satser på at det ikke bare er fortvilte brystopererte som vil være interessert i et lite lunsjmøte med sitt eget rumpefett.

Det finnes imidlertid et par spørsmål man kanskje burde få klarhet i før man booker en time. For eksempel:

Hvor nøyaktig kan man egentlig bestemme omfanget av esinga? Har man noen garanti for at brystene ikke eser i utakt? Kan vi i det hele tatt være sikre på at de stopper?

Og ikke minst: Hva blir det neste? Gro et ekstra hue i storefri?

Lenke:

Chemistry & Industry

Powered by Labrador CMS