Søvnløs på søndag

Søndag er langt fra en hviledag. Nye undersøkelser antyder at 16 millioner britiske arbeidere vrir seg i senga hver eneste søndagskveld. Søvnproblemene kan fort føre til trøbbel på jobben.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste gang du har trøbbel med å komme deg opp på mandag morgen kan du kanskje trøste deg med at du deler skjebne med flere millioner briter.

En arbeidslivsundersøkelse gjennomført i desember 2007 av Onepoll på vegne av hotellkjeden Travelodge, blant 3500 yrkesaktive briter, viser at britene i arbeidslivet sover 37 minutter for lite hver natt.

Det blir blir fire og en halv time med manglende søvn i uke, eller hele 224 timer i året, står det i pressemeldingen fra Travelodge.

Og det er flest søvnløse søndagskvelder. 56 prosent av britene sliter mest med å falle i søvn ved helgeslutt

Deltakerne i undersøkelsen gir press på jobben skylda for søvnproblemene. Da er det kanskje ikke overraskende at det samme studiet viser at det er lettest å få sove på fredager og lørdager, når arbeidsdagen fortsatt er et stykke unna.

Søvnproblemer blir jobbtrøbbel

Manglende søvn kan fort føre til mandag morra blues i arbeidslivet. Produktiviteten på akkurat denne første dagen i uka er nemlig hardest rammet av de ansattes våkenetter.

27 prosent av de undersøkte innrømmet å ha ringt inn og sagt de var syke etter en søvnløs søndagsnatt. 46 prosent har konsentrasjonsproblemer som kan føre til at de gjør feil på jobben og en av tre blir irritable i omgang med sjefen og kollegaer.

Og hvis du av og til dupper av på jobben, deler du også skjebne med søvnløse briter. En av fem innrømmet å på et eller annet tidspunkt ha duppet av fordi de var trøtte.

Men selv om søndagskvelden kan gi mandagstrøbbel, trenger sjefen kanskje likevel ikke å bekymre seg. Mer enn en tredjedel av de undersøkte oppgir at de beste jobbideene kommer mens de prøver å sovne.

Våre verste jobbmareritt

Studien viste også at hele en av fem yrkesaktive våkner opp med kaldsvette i løp av natten. Men heller ikke når de stakkars britene har sovnet inn, får de fred.

Hele en av fem har vært plaget med jobbmareritt om at de har sagt rett ut hva de mener til sjefen, og sagt opp.

18 prosent kaldsvetter i søvne av frykt for å miste jobben, mens 14 prosent har marerittfantasier om utroskap med sjefen eller en kollega. 11 prosent drømmer at de dukker opp nakne på arbeidsplassen.

Powered by Labrador CMS