Sommeraktive ungforskere

Mens vanlige forskere tar ferie, er det høysesong for Forbundet Unge forskere. Denne sommeren arrangerer de hele fire leirer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbundet Unge Forskere ble grunnlagt i 1979, og vokste ut av den årlige Unge Forskere-konkurransen. Unge Forskere henvender seg til elever på videregående nivå og yngre studenter over hele landet, og meningen er å “vise ungdom at forskning er gøy”.

- Vi er en gjeng som gjør ting sammen, og det sosiale og det faglige går hånd i hånd, forteller nyvalgt leder i Unge Forskere, Eivind K. B. Johansen.

Med rundt 20 aktive er ikke Unge forskere noen stor organisasjon, men organisasjoner av denne typen bør nok heller vurderes ut fra aktivitetsnivået. Og aktivitetsnivået er det lite å si på.

Lærerike sommerleirer

I sommer arrangeres det hele fire forskjellige leirer i regi av Unge Forskere.

Space Camp foregår på rakettbasen på Andøya, og handler om elektronikk, fysikk og verdensrommet.

I Trondheim setter Cyber Camp søkelyset på det de kaller “kunstig intelligens, Linux, hacking, elektronikk og mye annet kult!,” mens Biomed Camp i Bergen tar en nærmere titt på biologi og medisin.

Nytt i 2005 er prosjektet Wave Camp, som avholdes i samarbeid med Norsk nettverk for Teknologi, Akustikk og Musikk (NOTAM). Wave Camp utforsker skjæringspunktet mellom musikk og teknologi.

Til sammen regner Johansen med at leirene vil samle rundt 70 deltagere.

Vitenskapskafé

Er ikke bare leirarrangører, de holder også på med andre ting.

- Vi driver ikke bare med realfag, men arrangerer også humaniorahelger, forteller Johansen, som minner om at Konkurransen Unge Forskere også har en avdeling for humaniorafag.

Unge Forskere og Johansen er også aktive med å arrangere Vitenskapskafeen, som det i sin tid var et medlem i Unge Forskere som dro i gang.

Lenke:

Les mer om Unge Forskere

Powered by Labrador CMS