Det ser ikke ut til at det hjalp nevneverdig at NTNU-forskerne May-Britt og Edvard Moser fikk nobelprisen i medisin i fjor. (Foto: naturallight.tv)
Det ser ikke ut til at det hjalp nevneverdig at NTNU-forskerne May-Britt og Edvard Moser fikk nobelprisen i medisin i fjor. (Foto: naturallight.tv)

NTNU faller kraftig på internasjonal universitetsrangering

NTNU faller rundt 100 plasser på den nye universitetsrangeringen til Times Higher Educations.

På den ferske rangeringen er NTNU nå plassert i sjiktet av de 351– 400 beste universitetene i verden. I fjor lå de i divisjonen 276– 300. plass, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed ser det ikke ut til at det hjalp nevneverdig at NTNU-forskerne May-Britt og Edvard Moser fikk nobelprisen i medisin i fjor.

– Vi ble jo overrasket, det er et kraftig dump. Vi er kanskje spesielt forbauset fordi to av forskerne våre har fått nobelprisen det siste året. Umiddelbart skjønner vi ikke helt hvorfor. Disse rangeringene er ofte ganske kompliserte. Å trenge inn i alle detaljene krever litt tid, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim.

Universitetet i Oslo (UiO) stiger i forhold til fjorårets plassering. UiO er nå rangert som 135. beste universitetet i verden på universitetsrangeringen Times Higher Education. Det er 51 plasser opp fra 2014.

Bedre resultat på omdømmemåling er hovedgrunnen til at UiO klatrer, skriver UiO i en pressemelding.

UiO var det høyest rangerte universitetet på Times Higher Educations-rangeringen. Universitetet i Bergen klatrer 41 plasser til en 182. plass, mens Universitetet i Tromsø ligger i divisjonen mellom 351-400.

Powered by Labrador CMS