Echinococcus multilocularis er en parasitt som kan medføre alvorlig sykdom hos mennesker og som man er kjent med eksisterer på Svalbard.  (Foto: Heidi Enemark)
Echinococcus multilocularis er en parasitt som kan medføre alvorlig sykdom hos mennesker og som man er kjent med eksisterer på Svalbard. (Foto: Heidi Enemark)

Skal undersøke forekomsten av revens dvergbendelmark på Svalbard

Veterinærinstituttet har søkt og fått 500.000 kroner i støtte fra Svalbards miljøvernfond for å undersøke forekomsten av revens dvergbendelmark i polarrev, hund og mus.

— Echinococcus multilocularis er en parasitt som kan medføre alvorlig sykdom hos mennesker og som man er kjent med eksisterer på Svalbard, forteller forsker ved Veterinærinstituttet, Heidi L. Enemark.

Parasitten finnes hos polarrev og hund (sluttverter for infeksjonen) og hos mus, som er mellomvert og avgjørende for videre spredning.

— Forekomsten hos hund har aldri tidligere blitt undersøkt på Svalbard. I dette prosjekt vil forekomsten for første gang bli kartlagt hos samtlige vertsdyr på én gang og samtidig vil vi  undersøke forhold som har særlig betydning for smitte, sier Enemark.

Powered by Labrador CMS