Par som ikke er fornøyde med sexlivet kan kanskje la seg inspirere av de tilfredsstilte parene i studien, håper forsker. (Illustrasjonsfoto: MBLifestyle/Shutterstock/NTB scanpix)
Par som ikke er fornøyde med sexlivet kan kanskje la seg inspirere av de tilfredsstilte parene i studien, håper forsker. (Illustrasjonsfoto: MBLifestyle/Shutterstock/NTB scanpix)

Triksene for å bevare et godt sexliv

38 000 mennesker svarte på spørsmål om sexlivet sitt. De fornøyde parene hadde likhetstrekk både i og utenfor senga.

At timene brukt på sex blir færre samtidig som at forholdet blir lenger, kjenner antagelig mange par seg igjen i.

Men ikke alle. I en ny studie publisert i The Journal of Sex Research har forskere prøvd å avsløre hemmelighetene bak et langvarig, men fortsatt seksuelt tilfredsstillende parforhold.

Det skriver realclearscience.com.

Hovedingrediensen i å bevare gnisten på soverommet er åpenhet, viser studien. De seksuelt fornøyde mennene og kvinnene var rett og slett flinkere til å kommunisere åpent om de seksuelle lystene og preferansene sine.

Og selv om flesteparten av de som var misfornøyde med sexlivet sitt, uttrykte at det var viktig for dem med spenning i sengen, erklærte 60 prosent av dem seg enige i utsagnet: «Jeg føler ikke at partneren min vet hvordan jeg skal tilfredsstilles».

Det er et problem som oftest kan løses med en åpen og ærlig dialog om sex.

I tillegg til ærlighet fant forskerne bak studien også en rekke andre vaner hos par i seksuelt tilfredsstillende forhold.

Parene prøvde oftere nye sexstillinger, snakket frekt til hverandre under akten, brukte sexy undertøy, badet sammen, ga hverandre massasje, reiste på romantiske turer, prøvde anal stimulering, brukte sexleketøy og sa «jeg elsker deg» mens de hadde sex.

– For misfornøyde par er resultatene fra studien noe de kan se på og si: Hvorfor ikke prøve dette og se hva som skjer? sier David Frederick. Han er professor ved Chapman University og hovedforfatter på studien, ifølge realclearscience.com.

Studien er basert på anonyme, dyptgående svar om bakgrunn, forhold og sexliv fra 38 000 menn og kvinner som hadde vært i et forhold i minst tre år.

Deltakerne var ikke tilfeldig utvalgte. De valgte selv å delta i spørreskjemaundersøkelsen i 2006.

Powered by Labrador CMS