Sønner får mamma til å spise mer

Gravid, og appetitt som åmen Aldrigmett? Da er det mulig du har en sønn i vente.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Guttebabyer veier omtrent 100 gram mer enn jentebabyer når de blir født, og forskerne har lurt på hvordan det går til.

Tidligere trodde man at damene kanskje utnyttet energien bedre når de bar fram guttefoster, men etter en kjapp opptelling av kalorikonsumet er det klart at guttemødre rett og slett spiser mer.

I hvert fall i Boston.

Spiser mer

Gravide med sønner i magen spiser nemlig gjennomsnittlig ti prosent flere kalorier enn jentemødre, hevder forskere fra Harvard University, som har undersøkt 244 gravide kvinner i Boston. Det tilsvarer omtrent 200 kalorier om dagen.

Forskerne tror fosteret sender ut kjemiske signaler til mammaen for å få fart på spisinga, og det er ikke umulig at det er testosteron som er det magiske stoffet.

Dimitrios Trichopoulos, som leder studiet, mener dette kan fortelle oss en hel del om menneskenes evolusjon.

Stor og sterk

"(Foto: www.hemera.com)"
"(Foto: www.hemera.com)"

- Hos menneskene er det ganske store forskjeller på kjønnene, og gutta er større enn jentene, sier han til New Scientist.

Siden mennene var nødt til å sloss om damene, var det en fordel å være stor og sterk. Det er ikke så rart om kampen for å bli svær startet allerede i mammas mage.

Det er i hvert fall et faktum at de vordende guttemødrene i Boston spiste 8,0 prosent mer protein, 9,2 prosent mer karbohydrater, 10,9 prosent mer animalsk fett og 14,9 prosent mer plantefett enn de andre.

Men hvis du tror du kan trekke slutninger ut i fra trangen til å hive innpå med sjokolade og burgere og peanøtter, tar du feil. Det er nemlig ikke nok forskjell til å være sikker.

New Scientist: Sons make mums eat more in pregnancy
BBC: Boy babies boost appetite

Powered by Labrador CMS