India skjøt ut sin romrakett nummer 100

India har skutt ut sin romrakett nummer 100. Raketten har plassert to satellitter i bane rundt jorda, opplyser den indiske romfartsadministrasjonen ISRO.

Den ene av satellittene er fransk, og skal foreta observasjoner av jordoverflaten. Den andre er en japansk såkalt mikrosatellitt, og utskytingen søndag styrker ifølge avisen Times of India ISROs stilling på markedet for kommersiell romvirksomhet.

– ISROS program er tett konsentrert om forskning og praktisk anvendelse. Programmet skal tjene den økonomiske og sosiale utviklingen som landet vårt trenger, sier tidligere ISRO-sjef Udipi Ramachandra Rao ifølge nyhetsbyrået DPA.

Samtidig sliter inderne med utviklingen av en serie bæreraketter som går under betegnelsen GSLV. Det har gått galt ved tre av sju utskytninger av disse rakettene, som er tenkt brukt i eventuelle bemannede romferder.

India innledet sin romvirksomhet med den vellykkede utplasseringen av satellitten Aryabhatta, som ble sendt opp i 1975. Ifølge romfartsadministrasjonens talsmann Dev Prasad Karnik er det siden da skutt opp til sammen 37 raketter med 62 satellitter. (NTB)

Powered by Labrador CMS