Det ikoniske tyske elektronika-bandet Kraftwerk fikk hjelp fra verdensrommet da de fredag holdt konsert i Stuttgart. Her er de fotografert i Oslo. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

Kraftwerk spilte duett med tysk astronaut

Publikum fikk besøk fra rommet på en konsert med tyske Kraftwerk. Astronauten og geofysikeren Alexander Gerst spilte sammen med bandet i en overføring fra romstasjonen ISS.

De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS.

– ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album.

– Den mest kompliserte og verdifulle maskinen menneskeheten noen gang har bygd, fortsatte den tyske astronauten og geofysikeren. Deretter spilte han låta «Spacelab» på en spesialprogrammert PC sammen med bandet og sang duett med Ralf Hütter. Deretter tok han farvel med ordene «god kveld, jorden».

Gerst er ikke den første musikeren i verdensrommet. Den canadiske astronauten Chris Hadfield spilte inn en versjon av David Bowies «Space Oddity» på ISS og spilte også duett med bandet Barenaked Ladies fra jordbane i 400 kilometers høyde i 2013.

I 1986 hadde den amerikanske astronauten Ron McNair planer om å spille saksofon med franske Jean Michel Jarre fra jordbane, men omkom i Challenger-ulykken før planen kunne realiseres.

Powered by Labrador CMS