Det er viktig for aktivt religiøse personer å finne en partner med samme tro. (Foto: Frank May / NTB scanpix)
Det er viktig for aktivt religiøse personer å finne en partner med samme tro. (Foto: Frank May / NTB scanpix)

Religion viktig for partnervalg både for nordmenn og innvandrere

Ifølge SSB er personer med bakgrunn fra religiøse land opptatt av å gifte seg med noen med samme tro, noe som ifølge Vårt Land også gjelder kristne i Norge.

En artikkel fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at barn av ­innvandrere ofte velger partner med inn­vandrerbakgrunn. Den tar for seg barn med innvandrerbakgrunn fra de religiøse landene Pakistan og Tyrkia og de sekulære landene Sri Lanka og Vietnam, der tre av fire velger partnere med samme landbakgrunn, men ikke nødvendigvis på grunn av nasjonalitet.

– Blant personer med bakgrunn fra land der vi ser en høy andel muslimer, slik som ­Pakistan og Tyrkia, ser vi at ­religion betyr mye i valg av ­partner også for neste generasjon, utdyper forsker ved ­Statistisk sentralbyrå (SSB), Anne Berit Dalgard, overfor Vårt Land.

Dalgard sier funnene samsvarer med tidligere rapporter som viser at innvandrere fra religiøse land oftere synes det er viktig å få en partner med samme religiøse tro enn innvandrere fra sekulære land.

Studentprest ved Universitetet i Agder Hans Jørgen Wennesland ­bekrefter at tro er viktig, og at også norske aktive kristne ønsker en partner som har samme tro. Presten har møtt unge kristne som er i forhold med ikke-kristne, og for noen skaper dette bekymringer.

– Når de stiller gode og dårlige egenskaper opp mot hverandre finner mange at de har funnet en person som de er glad nok i til at det trumfer betydningen av troen. Men de aller fleste lander på en kjæreste med samme tro, sier han.

Powered by Labrador CMS