Med den nye bevilgningen vil totalkostnaden for det nye Vikingtidsmuseet komme på 3,1 milliarder kroner.
Med den nye bevilgningen vil totalkostnaden for det nye Vikingtidsmuseet komme på 3,1 milliarder kroner.

Regjeringen snur om Vikingtidsmuseet – får 700 millioner kroner

For omtrent en måned siden ble Vikingtidsmuseet bedt om å kutte kostnadene med 1 milliard kroner. Nå snur regjeringen og bevilger 700 millioner kroner.

Det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo får 700 millioner kroner i tilskudd. Det innebærer at regjeringen har gått for en nedskalert versjon av de opprinnelige planene, melder NRK.

3,1 milliarder

Museet hadde opprinnelig en kostnadsramme på 2,4 milliarder kroner. Tidligere i år ble det kjent at kostnadsrammen lå an til å sprekke med 1 milliard. Regjeringen beordret derfor en gjennomgang av kostnadene.

Når regjeringen nå innvilger 700 millioner i ekstra tilskudd, ut over den opprinnelige kostnadsrammen, er totalkostnaden anslått å ende på 3,1 milliarder kroner.

– Jeg er glad for at byggingen nå kan komme i gang uten mer forsinkelser, sier museumsdirektør Håkon Glørstad til kanalen.

– Ville tapt tid og ressurser

Det var i mai at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kom med beskjeden om at kostnadene knyttet til byggingen av nytt vikingtidsmuseet på Bygdøy måtte kuttes med én milliard kroner. Men nå er tonen en annen fra Borten Moe.

– Vi har nå gjort en totalvurdering, der alternativet ville vært å rykke tilbake til start og starte prosjektet på nytt. Da ville vi tapt både verdifull tid og ressursene som allerede er lagt inn i planene, sier han til NRK.

------

Denne saken kan du også lese på engelsk på sciencenorway.no

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS