Labour-leder Jeremy Corbyn da han holdt en tale i Rotherham tidligere i år. Nå har partiet hans sikret seg enda flere seter i parlamentet (Foto: Andrew Yates, Reuters, NTB scanpix)

Podcast: Er partimedlemmer en trussel mot demokratiet?

Corbyn hylles av britisk venstreside for å ta Labour tilbake til røttene og å lytte til medlemmene. Her hjemme får Arbeiderpartiet kritikk for å ikke å være i kontakt med grasrota i partiet. Men bør egentlig politikere lytte til medlemmene?

Politikk og Røvere

Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge er doktorgradstipendiater ved Fakultet for sosiologi og statsvitenskap på det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze. Hver uke lager de podcasten Politikk og Røvere. Du finner alle sendingene her. Podcasten finnes også på FacebookSoundcloud og iTunes

Sylvi Listhaug ble nylig beskyldt for å appellere til kristne velgere ved kynisk bruk av et kors rundt halsen. Men spiller det egentlig noen rolle om politkerne innerst inne står for alt de sier?

I ukens episode diskuterer vi statsviteren John May sin idé om forholdet mellom velgere, medlemmer, og parti. Kanskje er det bedre for demokratiet om partitoppene rett og slett overser medlemmene, og kommuniserer direkte med velgerne.

Programlederne Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge er doktorgradstipendiater ved Fakultet for Sosiologi og Statsvitenskap på det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze. 

Her finner du podcasten på iTunes.

Powered by Labrador CMS