Artiklene vi får fra medlemsinstitusjonene våre er ikke uavhengig journalistikk, men de er ikke helt nøytrale og er iallefall ikke annonser, skriver Nina Kristiansen om fellelsen i Pressens faglige utvalg. Her med redaksjonssjef Bjørnar Kjensli. (Foto: Emma Garlant)
Artiklene vi får fra medlemsinstitusjonene våre er ikke uavhengig journalistikk, men de er ikke helt nøytrale og er iallefall ikke annonser, skriver Nina Kristiansen om fellelsen i Pressens faglige utvalg. Her med redaksjonssjef Bjørnar Kjensli. (Foto: Emma Garlant)

Velkommen til nye forskning.no

Som du ser har vi relansert forskning.no i dag. Vi har blitt nye på flere måter.

Det er på tide! Siste relansering var i 2008, og det har skjedd mye på nettavisfronten siden den gang. Nå kommer vi i ny drakt, større format og med bedre bilder. 

Bloggen er ny og bedre organisert, kronikker og kommentarer er samlet på nyoppusset plass. 

Vi har opprettet en nyhetsdesk, som bemannes av to journalister til en hver tid. De sender ut kortere nyhetssaker om det som skjer på forskningsfronten akkurat nå. Økningen i nyhetssaker erstatter kortnyttspalten. 

De øvrige seks journalistene jobber med lengre og grundigere saker. Vi skal dyrke kritisk forskningsjournalistikk og jobbe for å gå bakom og til bunns. 

Vi andre - redigere, redaksjonssjefer og -sekretærer og redaktør - skriver artikler, desker andre sine artikler og ordner de ulike spaltene. 

Artikler som kommer til oss fra forskningsmiljøene er nå enda bedre merket. Det skal ikke være tvil om hva som er redaksjonelt stoff og hvilke saker som er skrevet av institusjonene selv. Dette stoffet gir bred dekning av forskningen som foregår på mer enn 80 norske forskningsinstitusjoner. 

Arkivet vårt er også med over i ny løsning, for vi vet at mange av leserne våre søker opp eldre artikler. Tekstene skal være akkurat som før, selv om bildene ikke alltid holder dagens krav til oppløsning. Søket på sidene har blitt mer detaljert, med inndeling i år og emneord.

Leserkommentarene er ikke ferdig overført fra det forrige systemet, men de er på vei. Det fungerer fint å legge inn nye kommentarer. 

Nytt er også at vi åpner igjen for leserkommentarer på saker som omhandler klima. De stengte vi for tre år siden, fordi debatten gikk av saklighetssporet. Nå gjør vi et nytt forsøk - velkommen til klimadebatt!

Fortell oss hva du synes om sidene

Disse første dagene vil dere kanskje oppleve litt rusk i opplastningene. Et kvarter etter relanseringen ringte et dansk arbeidsmiljøinstitutt om at de ikke fant en artikkel om ledere og stress. En annen leser melder at han nektes tilgang til enkelte artikler. Dette skal gå over. Og vi håper at dere melder inn alle feil og problemer dere støter på.

Og ikke minst vil vi ha tilbakemeldinger på hva dere synes om det nye utseende, om hvordan vi organiserer artiklene og tips og råd til forbedringer. Legg igjen kommentar under denne artikkelen, eller ring eller skriv. 

Powered by Labrador CMS