Annonse
Årets seminar for medlemmer av forskning.no holdes i samarbeid med Unis i Longyearbyen på Svalbard. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Fra forskning til forside, versjon 10.0

Vel møtt til det tiende forskning.no-seminaret - 15. og 16. november på Svalbard - i samarbeid med UNIS.  

Praktisk

Seminaravgiften er kr 4.850 pr person for medlemmer, og kr. 5.800 for ikke-medlemmer (inkl mva). Prisen inkluderer lunsj og middag tirsdag og lunsj onsdag.

Deltakerne ordner selv reise og overnatting.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Kåre Borgan på kare@forskning.no.

Meld deg på her.

forskning.no har siden 2006 arrangert medlemsseminarer over hele Norge, fra Tromsø til Kristiansand og fra Bergen til Lillehammer. I år feirer vi vårt tiende seminar midt mellom fastlands-Norge og Nordpolen, nemlig i Longyearbyen på Svalbard.

Seminaret vil foregå i lokalene til UNIS 15. og 16. november og er en møteplass for alle som jobber med og er interessert i forskningskommunikasjon. 

Foreløpig program - oppdateres fortløpende:

Tirsdag 15. november

Før offisiell åpning:

10:00   TEKSTVERKSTED

Vi diskuterer, redigerer og ferdigstiller tekster på stedet til bruk på forskning.no, egne nettsider eller andre medier. Kom med halve eller hele ideer, halvskrevne artikler, kronikker skrevet av forskere eller blogginnlegg.

12:00    Lunsj

13:00    Egentid på Svalbard. Vi sender ut forslag til ting dere kan gjøre.

15:00    Innsjekking og kaffe      

15:30    Åpning og velkommen

16:00   Jeg, en vitenskapsblogger?Børge Damsgård er professor i marinbiologi ved UNIS og har blant annet forsket på adferd hos fisk og kommunikasjon hos spekkhoggere.

forskning.no-bloggen: Marianne Nordahl presenterer ønsker og planer for forskning.no-bloggen.

Naturvitenskap i forskning.no og mediene

17:00   Hva du bør gjøre og hva kan du glemme på nett i 2017 

Slik bruker du facebook, snapchat og instagram framover. Med Beate Sørum, netthode

18:00    Slutt

19:00    Middag og fest

 

Onsdag 16. november

09:00   Visualisering av data

forskning.no dro i fjor til The Guardian for å lære datavisualisering. Eivind Nicolai Lauritsen, Arnfinn Christensen, Ulla Gjeset Schjølberg og Nina Kristiansen, alle fra forskning.no, viser hvordan vi jobber med å presentere tall og statistikk på brukervennlige måter.

10:00   Slik lager du de gode og korte videoene 

Hvordan lage og bruke korte videoer om forskning og egen institusjon. Fra idestadiet, via teknikk, musikk og rettigheter til publisering. Med Arnfinn Christensen og Lasse Biørnstad.

Pause

11:00   Hva gjør vi med forskere som ikke kan skrive?

Mina Hauge Nærland, Aftenposten Viten

Praktiske tips: Fra innfløkte forskertekster til publiserbare tekster
Hvordan jobbe med blogginnlegg, kronikker og andre tekster fra forskere? Slik kommer en forsker på trykk. Med Eivind Nicolai Lauritsen, debattleder i forskning.no og tidligere Aftenposten Viten-redigerer.

12:00    Lunsj

13:00   Institusjonenes egne nettsider

Hvor effektive er de til forskningsformidling? Med Beate Sørum.

14:00   Det beste fra tre verdener

Hvordan bruke journalistikken i en kommunikasjonsstilling? Eller forskningen i en journaliststilling? Med Anne Hafstad og Beret Bråten.

Pause

15:00   Hjernen er stjernen

Kaja Nordengen er lege og forsker ved Akershus universitetssykehus, og har i år gitt ut boken Hjernen er stjernen på Kagge Forlag. Den handler om hvordan hjernen er vårt eneste uerstattelige organ og blir omtalt av Hans Olav Lahlum som “En usedvanlig tankevekkende bok”. Hun har holdt en rekke kurs om hjernen og nervesystemet, blant annet på TEDx Oslo. Les mer om boka her.

16:00   forskning.no framover - i hvilken retning? 

Redaktør Nina Kristiansen forteller om veien videre etter fellelsen i PFU tidlere i høst. Hva har det å si for organiseringen av forskning.no og medlemssakene? Tre medlemmer får ordet og lager visjonene.

17:00  Slutt

19:00  Sightseeing - Longyearbyen i et nøtteskall

Slutt

Powered by Labrador CMS