Kjønnsforsker Helene Aarseth har fått pris for sin artikkel om finanselitens kjønnsstereotype familieliv, der pappa jobber så mye at han ser barna stort sett bare i helgene. Mamma har på sine side hoppet av karrierestigen for å ta vare på barna og skape et trygt hjem.  (Foto: Microstock, NTB scanpix)
Kjønnsforsker Helene Aarseth har fått pris for sin artikkel om finanselitens kjønnsstereotype familieliv, der pappa jobber så mye at han ser barna stort sett bare i helgene. Mamma har på sine side hoppet av karrierestigen for å ta vare på barna og skape et trygt hjem. (Foto: Microstock, NTB scanpix)

«Årets artikkel» handler om finanselitens familieliv

Finanselitens profittjag og kjønnsstereotype måte å organisere familielivet på kan si oss noe om hvorfor mammabloggene florerer, og hvorfor vi er så tiltrukket av paradisiske spa-opplevelser, mener Helene Aarseth.

Helene Aarseths forsøk på å forstå livssituasjonen til finanselitens overtidsarbeidende menn og hjemmeværende koner, er kåret til årets artikkel 2014 i Tidsskrift for kjønnsforskning. 

«Det er nok ikke en utbredt familieform hun (Aarseth, red.anm.) beskriver, men hun argumenterer overbevisende for at den er viktig ut over de familiene det gjelder», heter det i juryens begrunnelse.