Både nordmenn og utlendinger foretok rekordmange overnattinger i sommer. Av de utenlandske overnattingene er det særlig de fra USA som har økt de siste årene. (Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix)
Både nordmenn og utlendinger foretok rekordmange overnattinger i sommer. Av de utenlandske overnattingene er det særlig de fra USA som har økt de siste årene. (Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix)

Amerikanerne har lagt sin elsk på Norge

Både nordmenn og utlendinger foretok rekordmange overnattinger i sommer. Av de utenlandske overnattingene er det særlig de fra USA som har økt de siste årene.

Antall overnattinger viser en vekst i de fire sommermånedene fra mai til august for femte året på rad og dermed nok en overnattingsrekord. Det ble registrert 17,8 millioner overnattinger, en økning på 2,1 prosent fra samme periode året før, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå.

Camping mer populært blant utlendinger

Antall hotellovernattinger økte med 2,5 prosent sammenlignet med mai – august i fjor, mens campingovernattinger økte med 3,2 prosent.

I 2. tertial i år økte antall norske overnattinger totalt med 2,2 prosent fra samme periode året før, hvor økningen var 4,5 prosent ved hoteller og en økning på 1 prosent ved campingplasser.

Det er verdt å merke seg at av økningen på 186 000 campingovernattinger i denne perioden, var 145 000 av disse gjester fra utlandet.

Dette er også tilfellet for femårsperioden 2013 til 2018, hvor antall utenlandske overnattinger har utgjort 76 prosent av veksten på 910 000 flere overnattinger ved norske campingplasser.

USA-interessen øker

Målt mot de fire sommermånedene i 2017, er det særlig antall overnattinger fra USA som øker, med 18 prosent, mens Storbritannia synker med 15 prosent.

Antall overnattinger fra USA øker over hele landet bortsett fra Hedmark, mens antall overnattinger fra Storbritannia synker spesielt i Hordaland, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Sammenlignet med samme periode for fem år siden, i 2013, er det 294 000 flere overnattinger fra USA i årets 2. tertial. Økningen her har vært klart størst på hoteller, som står for hele 94 prosent av den samlede økningen i overnattinger fra USA de siste fem årene.

Powered by Labrador CMS