– Våre råd er under løpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land, sier områdedirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet.
– Våre råd er under løpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land, sier områdedirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet.

19 personer smittet av koronavirus i Norge

Ytterligere fire personer ble søndag bekreftet smittet av koronavirus i Norge, og det totale antall smittede her i landet er dermed oppe i 19.

Publisert

Ingen av dem er alvorlig syke, opplyste Folkehelseinstituttet (FHI) søndag kveld.

12 av de 19 tilfellene er i østlandsområdet, inkludert fem ansatte ved Oslo universitetssykehus. Seks av tilfellene er i Bergen, mens ett er i Tromsø.

Alle har tilknytning til smitte i utbruddsområder i utlandet. De er alle hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

FHI vurderer fremdeles ikke smittespredningen i samfunnet som stor.

– Vi skiller mellom der vi kjenner hele smittekjeden og smittespredning hvor vi ikke kjenner forbindelsen. Når vi kjenner smittekjeden, er det fortsatt muligheter for at vi kan få kontroll og stanse smittespredningen, sier områdedirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet.

Det er nå viktig å følge med på rådene fra Folkehelseinstituttet, understreker han.

– Dette er en situasjon under utvikling, og rådene fra FHI er under løpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land, sier Bukholm.

Generelle råd om hva folk bør gjøre under og etter opphold i utlandet ligger på FHIs nettsider.