Bli med på fadderuken og si hei til naboen på forelesningssalen, oppfordrer Norsk Studentorganisasjon, som mener det er alvorlig at så mange studenter føler seg ensomme. (Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix)

Tre av ti studenter er ofte ensomme

En helseundersøkelse blant norske studenter viser at tre av ti ofte eller svært ofte føler seg utenfor eller isolert eller savner noen å være sammen med.

De tre spørsmålene som måler ensomhet inngår i Studentenes helse- og trivselsundersøkelse. Mens 29 prosent svarte «ofte» eller «svært ofte» på minst ett av spørsmålene, svarte 10 prosent det samme på alle de tre spørsmålene, skriver Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.

– Det er alvorlig at så mange studenter er ensomme. Vi må ta vare på hverandre. Det er mange som savner noen å være sammen med. Kanskje kan det være litt skummelt å hilse på studenten ved siden av deg i forelesningssalen, men gjør det allikevel, oppfordrer NSO-leder Håkon Randgaard Mikaelsen.

Organisasjonen oppfordrer alle studenter til å delta aktivt i fadderuken og å bli med på de ulike sosiale tilbudene som finnes på sin institusjon. I helse- og trivselsundersøkelsen for fire år siden kom det fram at de som var med på fadderuken, har flere nære venner på studiestedet enn de som ikke deltok i fadderordningen.

Mikaelsen mener også foreleserne kan bidra til et trygt og godt faglig sosialt miljø.

– Vi kan ikke ha det sånn at så mange studenter ikke har det bra i studietiden.

Powered by Labrador CMS