Redningsmannskap bisto de tre astronautene med å komme seg ut av det russiske Sojuz-fartøyet. Her hjelper de tyske Alexander Gerst. (Foto: Shamil Zhumatov / AP / NTB scanpix)

Tre astronauter tilbake fra oppdrag på romstasjon

Tre astronauter ankom torsdag jorden etter å ha vært stasjonert på Den internasjonale romstasjonen (ISS) i seks måneder.

Et russisk Sojuz-fartøy med den amerikanske astronauten Serena Aunon-Chancellor, den russiske kosmonauten Sergey Prokopyev og den tyske astronauten Alexander Gest landet trygt på de snødekte steppene i Kasakhstan torsdag.

Det bekreftet den føderale russiske romorganisasjonen Roscosmos på Twitter.

Mannskapet følte seg i god form etter landing og ble dratt ut av fartøyet av russisk redningsmannskap.

I august oppdaget mannskapet et bitte lite hull i det russiske fartøyet, som førte til at det lekket luft ut fra Den internasjonale romstasjonen.

Mannskapet klarte å stabilisere situasjonen ved å utføre reparasjoner. Russland har uttalt at de vil etterforske hva som forårsaket lekkasjen.

Et russisk Sojuz-fartøy med den amerikanske astronauten Serena Aunon-Chancellor, den russiske kosmonauten Sergey Prokopyev og den tyske astronauten Alexander Gest landet trygt på de snødekte steppene i Kasakhstan torsdag. (Foto: Shamil Zhumatov/ AP/NTB scanpix)
Amerikanske Serena Aunon-Chancellor var en av astronautene som kom tilbake til jorden. (Foto: Bill Ingalls / NASA / AP / NTB scanpix)
Powered by Labrador CMS