Mandag besluttet styret ved Oslo universitetssykehus at de har tillit til administrerende direktør Bjørn Erikstein (bildet), men han ønsker selv å gå av. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix)

OUS-direktør går av til tross for styrets tillit

Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus får tillit fra styret, men han ønsker likevel å fratre sin stilling 1. juli.

Det ble konklusjonen etter et langt ekstraordinært styremøte ved Oslo universitetssykehus (OUS) mandag.

18. juni varslet fagtillitsvalgte ved OUS i brevs form at de ikke lenger har tillit til sykehusets administrerende direktør Bjørn Erikstein.

Styret ved sykehuset fattet mandag et vedtak der de uttrykker tillit til Erikstein.

– Styret ser svært alvorlig på situasjonen som har oppstått og vil peke på at det er viktig med god og tillitsfull dialog mellom ledelsen, ansatte og brukerne i det arbeidet Oslo universitetssykehus står oppe i, heter det videre i styrevedtaket.

Arbeidet med å konstituere en ny administrerende direktør og rekruttere en ny starter nå.

Sykehusstyret lukket dørene for alle unntatt styremedlemmer på det ekstraordinære styremøtet om mistillit til direktør Bjørn Erikstein.

Mandag formiddag møttes sykehusledelsen til ekstraordinært styremøte på Ullevål sykehus. Det første styret gjorde var å lukke møtet for alle andre enn styremedlemmer. Dermed ble også administrerende direktør Bjørn Erikstein utestengt fra møtet.

På møtet behandlet styret et brev der fagtillitsvalgte skriver at de ikke lenger har tillit til Erikstein. Brevet er underskrevet av foretakstillitsvalgte fra blant andre Legeforeningen, Forskerforbundet, Fagforbundet og Psykologforeningen.

I tillegg til administrerende direktør Bjørn Erikstein, presiserer Psykologforeningen og Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO) at den manglende tilliten også gjelder klinikklederne.

– Organisasjonen har over tid påpekt manglende reell involvering og medvirkning i arbeidet med den framtidige utviklingen av Oslo universitetssykehus (OUS), heter det blant annet i brevet.

Sykehusaksjonister har i forbindelse med møtet markert utenfor Ullevål sykehus, og inne i møterommet før møtet ble lukket.

Powered by Labrador CMS