Forskningsrådet gir millionstøtte til forskningsprosjekter som kan lære oss mer om koronaviruset.

Ytterligere 30 millioner kroner til koronaforskning

Forskningsrådet skal lyse ut 30 millioner kroner som skal gå til helseinnovasjon knyttet til koronakrisen.

Det opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Situasjonen vi er inne i nå viser hvor utrolig viktig det er med et godt samspill mellom helsesektoren og helsenæringene. Dette vil være med på å styrke samarbeidet innenfor helseforskning blant norske bedrifter, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Pengene kommer på toppen av flere andre utlysninger av forskningsmidler under krisen.

– Situasjonen som vi nå står i er en mulighet til å følge betydelige, raske og uforutsigbare endringer for nærings-, arbeids- og samfunnsliv ved bruk av forskningsmetodikk. Sanntidsforskning, altså statistikk, analyser og monitorering, men også kvalitative undersøkelser, vil gi oss nødvendig kunnskap til å håndtere den situasjonen vi står i nå og hvordan man skal møte lignende hendelser i fremtiden, sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

Tidligere har 78 fagmiljøer i Norge har svart på en hasteutlysning fra Forskningsrådet til koronaforskning. 130 millioner kroner lå i potten for den utlysningen.

Forskningsrådet har også fått tilført 250 millioner kroner ekstra som skal brukes til innovasjonsprosjekter i næringslivet.

Powered by Labrador CMS