Universitetet i Bergen og Telia beklager overfor universitetsansatte som fikk feil SIM-kort og dermed andre kollegers private telefonsamtaler og SMS. (Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix)

Universitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil

Ansatte ved Universitetet i Bergen fikk tekstmeldinger og telefonsamtaler som var til andre kolleger etter et operatørbytte. Telia og universitetet beklager.

Landets universiteter inngikk nylig en avtale med Telia som ny telefonoperatør. En manuell feil førte til at ansatte ved Universitetet i Bergen (UiB) mottok SIM-kort som ikke var deres, skriver Bergens Tidende.

Telefonene ble brukt både privat og til jobb. Dermed fikk de andre kollegers private tekstmeldinger og telefoner. Blant annet fikk en ansatt melding om en kollega sin legetime.

– De ansatte det gjelder synes dette var ubehagelig, og vi beklager på det sterkeste overfor dem, sier IT-direktør Tore Burheim ved UiB.

Telia og UiB har meldt hendelsen inn for Datatilsynet, som har avsluttet saken.

– Dette skjer vært sjelden. Vi har gjennomført et stort antall leveranser som denne tidligere, uten feil. Men vi beklager på det sterkeste overfor dem som ble berørt, sier kommunikasjonsleder Ellen Cecilie Scheen i Telia. Hun opplyser at de har iverksatt tiltak slik at dette ikke gjentar seg.

Powered by Labrador CMS