Norge i diabetestoppen

Norge ligger som nummer tre på verdenstoppen for diabetes type-1. Men en rekke tiltak skal redusere plager og samfunnskostnader.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig diagnose, bred satsing på forebyggelse og riktig behandling til alle skal redusere plager og samfunnskostnader som følge av diabetes, skriver Aftenposten.

Forekomsten av både livsstilssykdommen diabetes type-2 og diabetes type-1 øker. En ny nasjonal strategi skal snu trenden.

- Diabetes er en av våre store folkesykdommer. Vi ligger på verdenstoppen i forekomst og omfanget bare øker. Denne trenden må snus. Det håper jeg vi klarer med den brede satsingen vi nå legger opp til, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Forebyggelse er svært sentralt.

- Vi må nok erkjenne at ikke alt fungerer like godt i dag. Det handler om organisering og om kunnskap. Noe av de viktigste vi gjør, er å ansette en egen strategidirektør for diabetesområdet i Sosial- og helsedirektoratet, opplyser statsråden.

- Vedkommende vil ha som sitt eneste ansvarsområde å jobbe med diabetes. En viktig oppgave blir å komme med helt konkrete tiltak der hvor behovet er størst, fortsetter Brustad.

(NTB)

Powered by Labrador CMS