Kvinner tar bedre avgjørelser enn menn

Kvinners evner til å ta rettferdige avgjørelser når konkurrerende interesser er i konflikt gjør dem til bedre næringslivsledere.

En studie av over 600 styremedlemmer viste at kvinner er mer tilbøyelige til å vurdere andres rettigheter og å ta en samarbeidsrettet tilnærming til avgjørelser. Denne tilnærmingen kan overføres til bedre resultater for firmaer.

Studien er publisert denne uken i the International Journal of Business Governance and Ethics.

– Våre funn viser at å ha kvinner i styret ikke bare er et riktig valg, det er også det smarteste valget. Firmaer med få kvinnelige styremedlemmer kan faktisk snyte investorene sine, forteller Chris Bart, en av forfatterne i studien.

Studien fant også at mens menn – som utgjorde 75 prosent av de undersøkte – foretrekker å ta avgjørelser basert på regler og tradisjonelle måter å gjøre forretninger på, er kvinner mindre bundet av disse parameterne, og mer forberedt på å ta utradisjonelle avgjørelser enn sine mannlige motparter.

Kvinner ser ut til å være disponert til å være mer nysgjerrig og å se flere mulige løsninger. På et styrenivå hvor direktører er forventet å handle i firmaets beste interesser, samtidig som de skal vurdere synspunktene til flere aksjeholdere, gjør disse kvalitetene kvinner til mer effektive næringsledere, forklarer Gregory McQueen den andre forfatteren av studien. (forskning.no/spø)

Powered by Labrador CMS