Menn vil også ha tynne jenter

-Jammen godt mennene foretrekker myke jenter med timeglassfasong, tenker man fortrøstningsfullt når vårmoten slippes, og supermodellene flagrer opp og ned catwalken som en ansamling fiskestenger i forkledning. Dessverre er det bare løgn.

577 nummer av mannebladet Playboy ble forskningsmateriale for Martin Voracek fra Universitetet i Wien, og Maryanne Fisher fra York University i Canada. Alle midtsidebildene fra 1953 til 2001 kommer nemlig i følge med pikenes vitale data, som høyde, vekt og mål av hofter og midje.

Mannemyte?

Dermed kunne forskerne regne ut kroppsmasseindeks, som er et mål på
forholdet mellom høyde og vekt, og midje/hofteindeksen, som forteller noe om kroppsformen.

Det sies at mennenes definisjon av en attraktiv kvinnekropp i grunnen har mye med fruktbarhet og barneføding å gjøre, og at skjønne damer fremdeles ligner mer på timeglass enn hesjestaur. Mye tyder dessverre på at dette bare er en myte vi jenter liker å tro på.

Lange og rette

I 1950-årene hadde midtsidepiken en kroppsmasseindeks på rundt 20, som tilsvarer ei jente på 1,60 som veier 51 kilo, eller ei på 1,70 og 58 kilo. Midje/hoftemålet var på litt under 0,7.

På slutten av 1990-tallet veide utbrettspikene omtrent like mye, men var blitt en god del høyere, så kroppsmasseindeksen hadde sunket til 18. Det tilsvarer altså

  kroppsmål

Kroppsmasseindeksen kan du finne ved å dele vekta di på kvadratet av høyden din i meter. Er du 1,65 høy og veier 57 kilo blir indeksen altså: 57 / 1,65 * 1,65.

Midje/hofte-målet finner du rett og slett ved å dele midjemålet ditt på hoftemålet. Er tallet lavere enn 1 betyr det at midja er smalere enn hoftene. Kvinner som har et mål på 0,7 har vist seg å være de mest fruktbare damene.

ei jente på 1,70 som veier 52 kilo, eller ei på 1,80 som veier 58. Midjemålet er også økende, og ligger nå litt over 0,7.

Smak i forandring

Bryst og hofter krymper, mens midja øker, og nakenmodellene blir altså mer og mer androgyne. Forskerne mener altså at mannens definisjon av en attraktiv kvinnekropp forandrer seg hele tiden, men de er ikke like sikre på hvorfor.

Men de tviler ikke på at materialet fra Playboy gir et godt bilde på hva som setter fyr på underbuksene til menn flest. Av alle erotiske blader på markedet har Playboy det største opplaget, og selger til sammenligning mer enn prestisjetunge Time Magazine.

- Hvis midtsidepiken ikke reflekterte den gjengse oppfatning av en fin damekropp, ville ikke bladet ha solgt så mye, sier forskerne til New Scientist.

New Scientist: Centrefold models getting more androgynous

Powered by Labrador CMS